Овочеві салати можуть бути надзвичайно поживними та корисними, але їх смак багатьом не припадає до душі. Та навіть тим, хто любить овочі, салати швидко набридають. Та не варто засмучуватись – ви можете зробити салат смачнішим, при цьому не зменшивши його поживної цінності та користі для здоров’я, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.
Ось кілька здорових способів покращити смак овочевого салату:
Перше, що спадає на думку, коли мова йде про корисну салатну заправку – це оливкова олія. Однак, ви можете приготувати на її основі суперкорисну та надзвичайно смачну заправку, яка надасть салату виразного смаку. Візьміть 1/4 склянки оливкової олії, 2 ст. л. підігрітої кунжутної олії, 3-4 подрібнені зубчики часнику, 1 ст. л. соєвого соусу, трохи перцю чилі, меду та тертого імбиру. Змішайте всі інгредієнти до однорідності і додайте готову заправку до салату.
Можна використати й іншу заправку. Вам знадобиться сік 2 лимонів, 1 ст.л. соєвого соусу, 1 ст. л. меду, 3-4 подрібнені зубчики часнику, 1/2 ст. л. орегано, 1/2 ст. л. подрібненого перцю чилі, 2 ст. л. білого оцту і дрібка солі.
Якщо ж ви полюбляєте заправляти салат йогуртом, є варіант, який допоможе вам урізноманітнити його. Візьміть пів склянки йогурту без наповнювача, 2-4 листка м’яти, 5-6 зубчиків часнику середнього розміру, половину дрібно нарізаної цибулини, сік одного лимона, 1/4 ч. л. насіння гірчиці, сіль та перець за смаком. Також у сезон можна додати нарізану зелену цибулю.
Для любителів гірчиці чудово підійде медово-гірчична заправка. Вам знадобляться 1/4 склянки гірчиці, 1/4 склянки меду, 2 ст. л. яблучного оцту, 2-3 ст. л. оливкової олії та щіпку солі і перцю. Таку заправку можна зберігати в холодильнику кілька днів.
Останній, але не менш важливий спосіб покращити смак салату – додайте до нього сир. У помірних кількостях твердий сир може бути корисним для здоров’я. Також він зробить ваш салат ситним і смачним. Просто натріть його або наріжте кубиками.
фото: з відкритих джерел