Арман Аллахвердян та його благодійна виставка «Art Therapy» у Дніпрі

виставка_Арман Аллахвердян

Арман Аллахвердян та його благодійна виставка «Art Therapy» у Дніпрі

17 Січня 2023 Культура, Новини

Виставка дніпровського художника Армана Аллахвердяна під назвою «Art Therapy» відкрита у місті Дніпро в кав’ярні «Floyd» (вул. Січеславська Набережна, 37). Основна мета виставки – зібрати кошти, які будуть передані благодійному фонду «Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова» – найдієвішій на сьогодні організації бойових медиків.

Арман Аллахвердян – художник, куратор виставок Дніпровського центру вірменської культури «Вардуї», член Дніпровської міської спілки творчого об’єднання художників. Арман народився і виріс у місті Баку. У 1990 році, коли йому було всього 10 років, він з сім`єю був змушений покинути рідне місто, щоб почати нову сторінку життя у Дніпрі. Уже тут він навчився використовувати пензель як інструмент для вільного та чесного самовираження.

виставка_Арман Аллахвердян

У місті Дніпро Армана вперше впізнали і вшанували як художника. Наше місто дороге його серцю і зберігає деякі з найцінніших спогадів його життя, які часто є темою численних робіт художника.

Усі роботи Аллахвердяна написані олією на полотні. Його техніка та вибір інструментів продиктовані настроєм і креативністю художника. Наприклад, твори, створені пензлем, часто бувають ліричними; ті, що зроблені за допомогою мастихіна, зазвичай виразні. Незважаючи на деякі академічно встановлені стандарти, художник часто вирішує нехтувати ними, поєднуючи використання графіки з його власним мистецьким баченням. Він не вважає це бунтарством, для Армана це – потреба самовираження.

виставка_Арман Аллахвердян

Персональні виставки художника проходили в містах України: Нова Каховка, Дніпро та Івано-Франківськ. А міжнародні виставки відбулися у Туреччині, Угорщині та Болгарії. Останнім часом виставки робіт художника є благодійними. Так, після минулої виставки, увесь прибуток з продажу картин було направлено на допомогу Збройним силам України.

«У 2013-2015 роках я натхненно і з захопленням проводив майстер- класи для дітей, намагався показати мінливий світ кольору, форми та нагадати дітям, що Україна – це вони! Я не продавав свої роботи, які збирав майже 10 років, до речі, вони брали участь у міжнародних виставках. З 2017 року я працюю в ISI Technology, малювання перетворилось на хоббі.

Але влітку 2022 року я знов почав писати, поштовхом стало рішення виставити на продаж усі свої картини, аби тільки допомогти моїм колишнім учням, бо, як стало відомо, багато з них на фронті боронять нашу країну. І вони вже зовсім не діти…», – говорить Арман Аллахвердян.

Виставка «Art Therapy» триватиме у Дніпрі до 20 січня.

Анастасія Передерій

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору