Дошкілля – по гаджету: як у Дніпрі працюватимуть дитячі садочки

Дошкілля – по гаджету: як у Дніпрі працюватимуть дитячі садочки

23 Вересня 2022 Новини, Регіон

Гідно прийняти усі виклики, продиктовані воєнним станом, і створити безпечні та комфортні умови для наших дітей. Саме такі завдання ставлять перед собою освітяни Дніпра. Мова йде про дошкільну освіту. Як налагоджений процес у місті, “Відкритому” розповіла заступниця директора КУ «Центр професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міськради Людмила Бондаренко.

У Дніпрі наразі онлайн працює більше 156 дитячих садочків. У місті продовжується серія тренінгів у рамках освітньої толоки «#Дошкілля: Education». Заняття організували для 3 500 вихователів закладів дошкілля, які у форматі офлайн вивчають ази дистанційного навчання.

«Садочки на онлайн навчанні – це безпека нашої малечі. Основний акцент толок для вихователів стоїть не лише на тому, аби навчити користуватись освітянськими платформами, а й на кібербезпеці, бо в воєнний час це теж важливе питання. Кожен заклад обирає зручний для себе формат: хтось працює з дому, хтось викладає з робочого місця, якщо садочок не має укриття – все одно обладнуються невеликі безпечні сховища.

Світ на місці не стоїть, все розвивається й дистанційне навчання сьогодні вимога сучасності. Онлайн можна навчити майже будь-чому: ігрові методики, логічні завдання й так далі. Головне – дати вихователям ресурси, де все це можна знайти, як запропонувати дітям», – розповіла заступниця директора КУ «Центр професійного розвитку «Освітня траєкторія» Дніпровської міськради Людмила Бондаренко.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору