Експерт розповіла про користь вживання кефіру

кефир

Експерт розповіла про користь вживання кефіру

24 Серпня 2022 Здоров’я, Новини

На думку лікаря-сомнолога Ірини Курочкіної, регулярно випиваючи по половині склянки кефіру на ніч, можна покращити якість сну.

Лікар зауважила, що кефір корисніший, ніж йогурт – у кисломолочному напої міститься більш висока концентрація корисних організму мікроорганізмів, які здатні вижити після перебування у шлунку, пише Жіночий Світ.

Добираючись до кишківника, вони покращують його мікрофлору, а це, у свою чергу, сприяє зміцненню імунної системи, загального здоров’я, покращує захист організму від інфекцій.

Курочкіна перерахувала корисні ефекти, які може давати регулярні півсклянки-склянку кефіру:

“Зменшує кількість жиру в печінці, знижує ймовірність виникнення запорів, покращує травлення, нормалізує тиск, знижує рівень цукру в крові”.

Ірина Курочкіна додала, що кефір корисний і для підтримки психічної стабільності, профілактики поганого настрою. Під впливом кефірних мікроорганізмів активізується вироблення серотоніну, що сприяє зниженню емоційної напруги та стресу. Також пити його корисно для покращення якості сну. За словами фахівця, при регулярному споживанні в організмі налагоджується виробництво мелатоніну (гормон сну), підвищується вміст антистресових вітамінів групи В.

“Лактобактерії, що містяться в кефірі, знижують рівень кортизолу, а сам він є джерелом біодоступного кальцію, що покращує сон”, – доповнила експерт.

фото: з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору