Для зміцнення кісток та профілактики остеопорозу, експерти в галузі здоров’я рекомендують регулярно вживати цибулю. Цей повсякденний овоч, як виявляється, має важливі властивості для підтримки міцності кісткової тканини.
Цибуля багата на флавоноїди – протизапальні антиоксиданти, які допомагають захистити кістки від шкідливих мікроорганізмів і інших зовнішніх факторів. Медики зазначають, що усі види цибулі є корисними, причому найбільшу користь приносить свіжа цибуля.
Науковці з Університету Берна у Швейцарії виявили, що речовини, містяться в цибулі, сприяють зниженню втрати кісткової тканини. Вони вважають, що цибуля може бути важливою частиною дієти для попередження та лікування остеопорозу, завдяки своїй здатності зміцнювати кістки.
фото: з відкритих джерел