Громадам Дніпропетровщини пропонують долучитися до проєкту «Таємниці України для тебе»

Громадам Дніпропетровщини пропонують долучитися до проєкту «Таємниці України для тебе»

13 Червня 2021 Новини, Регіон

Стартував проєкт «Таємниці України для тебе». Збирають інформацію про культурні та природні пам’ятки різних куточків країни. Її закарбують у друкованих виданнях та е-платформі.

Долучитися закликають народних майстрів громад. Про це розповіли в управлінні культури, туризму, національностей і релігій Дніпропетровської ОДА.

«Пропонуємо громадам Дніпропетровщини долучитися до проєкту. Ремісники можуть поділитися таємницями своєї справи. Кухарі та ґаздині – історіями походження та рецептами приготування місцевих страв. Чекають і на цікаві розповіді про культурні та природні пам’ятки», – зазначили в управлінні.

Заявку на участь у проєкті «Таємниці України для тебе» можна оформити тут. Запрошують до участі і дорослих, і дітей. Кількість робіт від одного учасника необмежена.

Дедлайн – 15 серпня.

«Цим проєктом хочемо показати всьому світові, наскільки багата і різноманітна наша країна. А ще – самі українці мають знати про унікальні куточки регіонів. Навчитися робити власноруч традиційні для національної культури речі», – сказала співорганізаторка проєкту, директорка Благодійного фонду «Чисті серцем» Ірина Рабарська.

На основі зібраної бази створять інтерактивну експозицію. Національні «родзинки» презентуватимуть в українських посольствах різних країн світу. Запросять і найкращих, на розсуд конкурсної комісії, народних майстрів. Вони зможуть наживо продемонструвати за кордоном власні вироби і розповісти про ремесло, додала Ірина Рабарська.

Загалом визначать 150 переможців та найактивніших учасників. На них чекають премії від 15 до 100 тис грн та цінні подарунки: ноутбуки, фотоапарати.

«Зібрану інформацію закарбуємо і в унікальні книги, сторінки яких виготовлені за стародавньою технологією. Їх передадуть до найбільших бібліотек світу. Обласні центри та школи отримають друковані примірники. Видання можна буде використовувати на уроках, аби діти більше дізнавалися про українську культуру», – розповіла Ірина Рабарська.

Організатори проєкту «Таємниці України для тебе» – Благодійний Фонд «Чисті серцем» та Центр української культури у м. Таллінн.

Більше інформації – на сайті.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору