Дослідження кардіологічної асоціації США виявило, що регулярне вживання фруктів та овочів може істотно знизити ризик ранньої смерті. За словами доктора Донга Вана, епідеміолога та дієтолога, щоденне споживання кількох порцій фруктів і трьох порцій овочів може зменшити цей ризик на 13%. Дослідження охопило понад 2 мільйони людей.
Найбільш корисними визнані зелені листові овочі, такі як шпинат, салат та капуста, а також продукти, багаті на бета-каротин і вітамін С, включаючи апельсини, лимони, ягоди та моркву. Водночас, вчені зазначають, що крохмалю містять овочі, такі як горох, картопля та кукурудза, а також фруктові соки, не впливають на зниження ризику ранньої смерті. Вони рекомендують вживати свіжі фрукти та овочі для збереження молодості і здоров’я.
фото з відкритих джерел
«Здорове харчування», Днепр сейчас, Підгородне, Украина сегодня, апельсини, бета-каротин, вплив дієти на здоров'я, вітамін С, дослідження кардіологічної асоціації, епідеміологічне дослідження, зниження ризику ранньої смерті, корисні продукти, лимони, морква, новини, новини Підгородне, новости Днепра, новости Украины, новости области, продовження життя, салат, фрукти та овочі, харчування та довголіття, шпинат, ягоди