Інвестиції в розвиток: 531 млн грн вклав ДТЕК Дніпровські електромережі в енергоінфраструктуру області

Інвестиції в розвиток: 531 млн грн вклав ДТЕК Дніпровські електромережі в енергоінфраструктуру області

27 Лютого 2020 Економіка, Новини

Нові лінії і сучасні цифрові рішення – все для поліпшення якості енергопостачання. ДТЕК Дніпровські електромережі продовжує розвивати енергоінфраструктуру Дніпропетровського регіону. За 2019 рік у рамках інвестиційної програми компанія вклала 531 млн грн в модернізацію ліній та обладнання, а також впровадження нових технологій.

«ДТЕК системно модернізує традиційну енергетику, роблячи її більш ефективною та екологічною. У 2019 основну частину інвестицій ми направили на будівництво та модернізацію електричних мереж – 372 млн грн. В результаті було реконструйовано понад 112 кілометрів ліній в Дніпрі, Кривому Розі, Новомосковську та Павлограді. Це дозволить безперебійно подавати світло в лікарні, школи і будинки жителів», – зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

ДТЕК Дніпровські електромережі провів реконструкцію понад 30 кілометрів високовольтних ліній 35 кВ. Зокрема, замінили 18,5 км єдиної резервної лінії для залізничної станції «П’ятихатки» від підстанції «Північна-150» в П’ятихатському районі.

На енергооб’єктах області замінили 170 одиниць застарілого масляного обладнання. Замість них встановили екологічні та пожежобезпечні вакуумні вимикачі та трансформаторні вводи c RIP-ізоляцією, що знижує ризики аварійних відключень жителів області.

Для оперативного реагування на заявки клієнтів та позаштатні ситуації в електромережах направили 27 млн ​​грн на заміну застарілого автотранспортного парку ремонтних та оперативно-виїзних бригад. Всього було придбано 27 одиниць сучасного автотранспорту та спецтехніки. Нові машини щодня використовують ремонтні бригади та забезпечують стабільне енергопостачання області.

Крім того, в 2019-му році ДТЕК Дніпровські електромережі інвестував понад 22 млн грн в установку «розумних» лічильників. Сьогодні Дніпропетровська область – лідер за кількістю таких сучасних приладів обліку серед ОСР ДТЕК Мережі: в області їх вже 263 тисячі. Розумними лічильниками забезпечена кожна 5-а сім’я.

Для оперативної ліквідації аварії була проведена заміна застарілих пристроїв телемеханіки Васильківського та Магдалинівського районів електричних мереж. Нові сучасні пристрої забезпечують повний контроль за підстанціями. Всього оновлено 20 підстанцій на 15 млн грн.

Ще 95 мільйонів направили на розвиток інформаційних технологій, систем зв’язку, закупівлю інструментів та засобів індивідуального захисту тощо.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору