Іван-чай, відомий також як кипрей, вражає своїми унікальними властивостями та впливом на організм людини. На відміну від звичайного чорного чаю, він не містить кофеїну, але має подвійну дію: може як тонізувати, так і заспокоювати, залежно від концентрації напою.
Цей чудодійний напій містить понад 70 різних мікро- та макроелементів, а також у 6 разів більше вітаміну C, ніж цитрусові. Багатий на флавоноїди, іван-чай має м’яку жовчогінну та сечогінну дію. Дубильні речовини в його складі покращують кровотворення та знімають запалення.
Особливу увагу варто звернути на вміст пектину, який допомагає виводити з організму шкідливі речовини та водночас діє як природний консервант, подовжуючи термін зберігання напою. Цікаво, що іван-чай можна заварювати до 5 разів, зберігаючи при цьому насичений смак та корисні властивості.
фото з відкритих джерел