Кличку варто повчитися у Харкова і Дніпра – Кирилу Тимошенку порадили провести майстер-клас для мера Києва

Кирилл Тимошенко

Кличку варто повчитися у Харкова і Дніпра – Кирилу Тимошенку порадили провести майстер-клас для мера Києва

28 Травня 2021 Новини, Офіційно

Під час прес-брифінгу на форумі UkraineInvest Talks: Dnipro, що проходив у Дніпрі, журналісти звернулися до заступника керівника Офісу Президента, координатора програми Володимира Зеленського «Велике будівництво» Кирила Тимошенка з пропозицією провести спеціальний курс навчання з управління мегаполісом для Віталія Кличка. При цьому зробити це вони порадили на прикладі Харкова і Дніпра. Про це пише glavnoe.ua.

«У Кличка дійсно є дві проблеми: зрозумілий і швидкий розвиток Києва (в першу чергу, інфраструктурний, хоча не тільки) і питання корупції у місцевій владі. Цим другим питанням зараз займаються правоохоронні органи, а ми в Офісі президента і Кабінеті міністрів дивимося, чим все це закінчиться», – сказав заступник голови ОП.

За словами Тимошенка, в Офісі Президента розраховують на швидке вирішення цього питання, після чого стане зрозуміло, як центральна влада зможе допомогти розвиватися Києву динамічніше і якісніше.

Для якнайшвидшого навчання Віталія Кличка управлінню столицею журналісти запропонували заступнику голови ОП провести спеціальний форум для Кличка під егідою Офісу Президента, а в якості позитивних прикладів використовувати успішний досвід Харкова і Дніпра.

Видання нагадує, що в квітні в ході Міжнародного форуму з розвитку міської інфраструктури в Харкові Кирило Тимошенко вже відзначав успіхи міської влади в реалізації великих проєктів, що реалізуються як самостійно, так і за участю держави.

«У Харкові є свої великі проєкти – зоопарк, розвиток медицини. Багато проєктів реалізуються на умовах співфінансування з місцевою владою. Як я знаю, реконструкція приймальних відділень лікарень перебуває на фінальному етапі. Також є проєкт City Express, який зараз перебуває на етапі передпроєктування з містом Харковом. Можливості є, адже держава вкладає в інфраструктуру. Наше завдання – відновити її і підтримувати в подальшому», – підкреслив Кирило Тимошенко.

Нагадаємо, на форумі UkraineInvest Talks: Dnipro Кирило Тимошенко заявив також, що для залучення інвестицій в Україну розвиток інфраструктури в ході програми «Велике будівництво» грає одну з ключових ролей.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору