Клієнтів ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» переведуть на річний контракт

газ

Клієнтів ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» переведуть на річний контракт

16 Квітня 2021 Новини, Регіон

Згідно з постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з 1 травня цього року всі побутові споживачі газу будуть переведені на річний контракт.

Відповідно, клієнти ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» отримають на найближчі 12 місяців стабільну ціну на блакитне паливо. Щоб громадяни розуміли всі тонкощі річного контракту, у компанії підготували відповіді на найпоширеніші запитання.

Як відбуватиметься перехід на річний контракт?

Перехід на річний контракт відбудеться автоматично з 1 травня 2021 року. Споживачам не потрібно буде витрачати час на укладання нових договорів і збір необхідних для цього документів.

Чи має право споживач обрати інший газовий тариф?

Клієнти ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» мають право перейти до іншого постачальника в будь-який момент та перейти на інший газовий тариф, для чого йому необхідно підписати нову Заяву-приєднання. Це, в свою чергу, сприятиме розвитку здорової конкуренції між постачальниками на ринку.

Чи зміняться умови оплати?

Умови оплати в рамках річного контракту для споживачів залишаться незмінними – платити за газ необхідно до 25 числа наступного місяця. Оплачувати ресурс наперед – необов’язково. Ціна газу у рамках річного контракту та інших газових тарифів від «Дніпропетровськгаз Збут» буде оприлюднена 25 квітня, тобто  за п’ять днів до початку періоду постачання.

У чому переваги річного контракту?

Річний контракт для побутових споживачів  – це стабільність. Адже дозволить застрахувати громадян від стрибків цін на блакитне паливо протягом всього року. Вартість кубометру газу у річному контракті буде зафіксована на рік. Постачальник не має права протягом періоду дії річного контракту збільшувати ціну газу. Таким чином річний тариф захищає споживача від значних коливань ціни газу, особливо під час наступного опалювального періоду. Відповідно річний контракт дозволить краще планувати свої витрати на комунальні послуги. Споживачам не потрібно буде щомісяця відстежувати ціни на газ, а суми в платіжках стануть максимально зрозумілими та прогнозованими.

фото: з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору