При виборі переконайтеся, що в складі мінімальна кількість цукру і натрію, а також відсутні штучні консерванти. Дієтологи рекомендують мати в запасі ці чотири види консервів. Пише zdorovia.com.ua.
Боби
Консервовані бобові можна додавати в салати, до макаронів, в супи. Є навіть десерти на їхній основі. Боби – відмінне джерело клітковини і рослинного білка. А в чорних бобах, наприклад, міститься хороший показник заліза.
Кокосове молоко
У кокосовому молоці багато тригліцеридів із середньою довжиною ланцюга, що робить його здоровою альтернативою інший їжі з високим вмістом насичених жирів.
Маслини
Оливки чорного кольору можуть бути не тільки добавкою до омлету, салату. Це відмінний варіант перекусу. Змішайте їх з сиром і горішками для максимальної поживності.
Помідори
Консервовані помідори – відмінна основа для соусу до пасти. У них можна гасити м’ясо, овочі. Якщо в консервах немає великої кількості солі, ви отримаєте максимум вигоди від антиоксиданту лікопену і присутнього в них вітаміну С.
Фото: pixabay