Фахівці зі здорового харчування радять не нехтувати правилами поєднання продуктів, інакше неприємностей не минути. Зрозуміло, що ми звикли їсти певні страви, мало замислюючись, а чи можна поєднувати дані інгредієнти. А потім в животі виникають неприємні відчуття і важкість, а вага повзе вгору. Всього цього можна уникнути, якщо дотримуватися простих правил, повідомляє “Жіночий світ”.
15 неприпустимих поєднань:
М’ясо і картопля
Так, це смачно, але… У картоплі багато крохмалю, який не сполучається з білком м’яса. Тому ці продукти варто їсти з інтервалом в пару годин. А м’ясо і картоплю поєднувати окремо з овочами.
М’ясо і локшина
Абсолютно не шкідлива страва для худеньких. Але для людей, які мають проблеми з вагою, обміном речовин і цукром не потрібно вживати м’ясо разом з борошняними виробами. Інакше повільні вуглеводи важко засвоюються. Така ж історія, до речі, з поєднанням риба – випічка.
М’ясо та фрукти
На жаль, але фрукти дуже ворожий гарнір до страв з м’яса, тому що перетравлюються майже відразу ж. Через це виникають проблеми з травленням. Фахівці радять їсти фрукти за 15 хвилин до їжі і через три години після прийому їжі.
М’ясо і квасоля
Союз двох видів білків – м’ясного і рослинного викликає цілу низку негативних наслідків. Тому післясмаком таких страв є печія, тяжкість в шлунку, метеоризм і загальна млявість. У любителів такої їжі зайва вага не рідкість.
Картопля і помідори
Запекти картопельку з помідорами – це так смачно! Але так шкідливо. Помідори погано поєднуються з крохмалистими продуктами. Вони заважають крохмалю засвоїтися. Корисні речовини з картоплі і томатах перестають всмоктуватися. Виходить, марна страва. Одні лише калорії. Тому краще не вживати салат з помідорів з картоплею, а про кетчуп взагалі забути.
Сир і помідори
Як не дивно, таке поєднання призводить до відкладення солей в суглобах, що обіцяє серйозні проблеми до старості. Вживати ці продукти варто з різницею в дві години.
Молоко і випічка
Булка з молоком – звичний з дитинства перекус. А от дієтологи стверджують, що про таку страву варто забути назавжди, якщо не хочете мати метеоризм і коліки.
Алкоголь і солона закуска
Поєднання цих продуктів приємне, то вкрай шкідливе. Набряки і сухість шкіри – це їх рук справа.
Газована вода і молочні продукти
Для тих, хто попивши молока, раптом хоче освіжитися газованою водою, спробуйте змішати в склянці обидва цих продукти. Реакція вас точно здивує!
Алкоголь і газована вода
Алкогольні коктейлі викликають швидке сп’яніння, що сильніше б’ють по печінці і призводить до інтоксикації на ранок.
Диня
Ви здивуєтеся, але цей корисний і смачний фрукт взагалі ні з чим не поєднується. Також краще вживати виноград, персики, чорницю і лохину окремо від інших продуктів і напоїв.
Огірки і помідори
Улюблений влітку салат теж варто забути. Так, це дуже смачно, але помідори і огірки блокують один одного, руйнується вітамін С. Виходить марна сміттєва їжа, яка тільки навантажує травну систему.
Жири та жири
Фахівці з харчування просять людей не поєднувати тваринні і рослинні жири. Хоча б мінімізувати вживання таких страв.
Справа в тому, що рослинні жири гальмують секрецію шлункового соку, що погано для перетравлення тваринних жирів.
Жири та цукор
Жири та швидкі вуглеводи – вкрай шкідливе поєднання. Перетравлюється все це дуже важко. Тому уважніше ставтеся до тих кондитерських виробів, які вибираєте.
До речі, намагайтеся їсти більше зелені. Адже вона поєднується з усіма продуктами (виняток – молоко). Зелена цибуля, петрушка, кріп, кінза і інша зелень допомагає травленню, поліпшує роботу кишечника.
фото: pixabay