Як стверджують дієтологи, кефір володіє численними корисними якостями. Кисломолочний продукт допомагає нормалізувати флору ШКТ, поліпшити обмін речовин і відновити природний баланс організму. Також напій є джерелом ряду цінних компонентів, в тому числі і кальцію, повідомляє “Країна здоров’я“.
Існують і деякі обмеження для певної категорії людей. Наприклад, людям з порушенням роботи серцево-судинної системи рекомендується виключити з меню кефір з високим вмістом жирів, обмежившись варіантами з його мінімальною кількістю.
Також варто бути уважним тим, хто страждає від кандидозу і захворювань органів травлення. У таких випадках варто відмовитися від кисломолочного напою так само і тим, що страждають від непереносимості лактози. У всіх інших випадках оптимальна добова норма вживання кефіру не повинна перевищувати 1-2 склянки.
фото з відкритих джерел