Найшкідливіший є той хліб, склад якого займає кілька рядків. Про це повідомляє “Жіночий Світ” з посиланням на лікаря-дієтолога Олену Соломатіна.
За її словами, чим простіший склад хліба, тим краще. В ідеалі список інгредієнтів повинен складатися з борошна, води і солі. Однак більшість виробників цим не обмежуються.
Також Соломатіна відзначила особливу користь житнього хліба. Буханець чорного перевершує за вмістом вітамінів і амінокислот пшеничний хліб, до того ж чорний – менш калорійний.
Проте, зустріти на прилавках справжній житній хліб – велика проблема. Як правило, в магазинах продають продукт, де житнього борошна гранично мало.
Виробники використовують пшеничне борошно і барвник, – зазначила Соломатіна.
Експерт порадила уважно вивчати склад продукту перед покупкою і приділяти особливу увагу інгредієнтам, які знаходяться на початку списку – з них і приготований хліб. Останніми вказані незначні за кількістю добавки.