Літні інфекції: 11 простих правил для захисту вашого здоров’я

Літні інфекції: 11 простих правил для захисту вашого здоров’я

6 Червня 2024 Здоров’я, Новини

Влітку ризик підхопити інфекцію через брудні руки, зіпсовані продукти чи неякісну воду значно зростає. Як цього уникнути? Ось 11 простих правил, які допоможуть зберегти ваше здоров’я.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

1. Регулярне миття рук

Мийте руки з милом перед їжею, після відвідування туалету і після прогулянок. Це ефективний спосіб запобігти багатьом інфекціям.

2. Миття овочів та фруктів

Завжди мийте овочі та фрукти перед вживанням, навіть ті, що мають шкірку. Обполіскуйте їх кип’яченою водою. Перед тим як розрізати кавун, ретельно його мийте, щоб запобігти забрудненню небезпечними мікроорганізмами.

3. Використання бутильованої води

Для пиття використовуйте бутильовану або кип’ячену воду. Пиття неякісної води може спричинити серйозні захворювання.

4. Чистий посуд

Використовуйте лише чистий або одноразовий посуд, особливо під час пікніків і на природі. Це знизить ризик зараження бактеріями.

5. Вологе прибирання

Регулярно проводьте вологе прибирання у будинку. Це допоможе зменшити кількість пилу і мікробів, що можуть спричинити захворювання.

6. Чистота дитячих іграшок

Мийте дитячі іграшки кожного разу після прогулянки. Регулярно пилососьте та періть м’які іграшки, а пластикові іграшки мийте з милом.

7. Перевірка термінів придатності

Перевіряйте терміни придатності товарів при покупці. Дотримуйтесь температурного режиму зберігання швидкопсувних продуктів, таких як кисломолочні продукти, сири, ковбаси, тістечка і торти.

8. Окреме зберігання сирих і готових продуктів

Відокремлюйте сире м’ясо, птицю і морепродукти від готової їжі при транспортуванні та зберіганні. Використовуйте окремі дошки та ножі для оброблення сирої та готової продукції.

9. Ретельне приготування їжі

Готуйте продукти ретельно, особливо м’ясо, птицю, рибу та яйця. Це знищить шкідливі мікроорганізми і зробить їжу безпечною для споживання.

10. Зберігання їжі

Не залишайте їжу при кімнатній температурі довше, ніж на 2 години. Захищайте продукти від комах і гризунів, щоб запобігти їхньому забрудненню.

11. Гігієна при готуванні

Не беріть участі у приготуванні їжі, якщо почуваєтеся нездоровим (особливо при розладі випорожнень, нудоті чи болю в животі). Це допоможе уникнути зараження інших людей.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете значно знизити ризик зараження інфекціями влітку і насолоджуватися здоровим та безпечним відпочинком.

фото з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху