Мешканці з інвалідністю можуть подавати заявку на безоплатні засоби реабілітації онлайн

Україна спростила процедуру медичної переатестації для інвалідів під час війни

Мешканці з інвалідністю можуть подавати заявку на безоплатні засоби реабілітації онлайн

3 Серпня 2022 Новини, Суспільство

Для людей з інвалідністю працює спеціальний електронний кабінет. Через нього онлайн можна подати заявку на безоплатне отримання засобів реабілітації.

Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Мешканці області з інвалідністю можуть користуватися зручним сервісом. Він дає можливість онлайн подавати пакет документів для безоплатного отримання засобів реабілітації», – зазначила директорка департаменту соціального захисту населення ДніпроОВА Олена Кришень.

Послуга – на порталі Централізованого банку даних осіб з інвалідністю. Новому користувачеві найперше потрібно там зареєструватися. Для цього заповнити стандартну форму.

Далі вже можна подавати заявку на отримання необхідного засобу реабілітації. Вона надсилається із пакетом документів, завірених електронним підписом. Обрати візок, милиці, ходунки, ортопедичне взуття або протез можна з інтерактивного каталогу.

Детальна інформація як користуватися електронним кабінетом – за посиланням. Проконсультуватися можна й за телефоном: (044) 293 17 49. Або звернутися на електронну адресу CBI@ispf.gov.ua.

У 2022 році мешканці області з інвалідністю отримали понад 19,4 тис направлень на безкоштовні засоби реабілітації. Зокрема, протези, ортези, візки, милиці, ходунки.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору