На Дніпропетровщині будують нові оселі для сиріт та реконструюють стадіони

На Дніпропетровщині будують нові оселі для сиріт та реконструюють стадіони

14 Серпня 2021 Новини, Регіон

У Дніпропетровській області реконструюють стадіони, готують до відкриття затишні будинки для сиріт. У покровському новозведеному дитсадку – перші вихованці. Про основні новини області розповіла на публічному звіті заступниця голови облдержадміністрації Ольга Горб.

«За програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» оновлюємо соціальну інфраструктуру регіону. Для маленьких мешканців Покрова звели «з нуля» дитсадок. Він стильний та сучасний. Вже має перших вихованців. Туди пішли 23 малюки», – зазначила Ольга Горб.

І додала: на повну потужність заклад запрацює у вересні. Загалом зможе прийняти 115 дітей.

У Раївці та Богданівці готують до відкриття малі групові будинки. Там під наглядом вихователів мешкатимуть по 10 дітей-сиріт.

«Загалом в області звели «з нуля» 6 таких домівок. Затишні оселі – сучасна альтернатива застарілим інтернатам. Діти мають умови, наближені до домашніх», – сказала Ольга Горб.

Сироти області отримують і житло від держави. Кошти надходять на їхні особисті рахунки восени. Протягом року хлопці та дівчата самі обирають оселі в будь-якому куточку України. Вже із власними квартирами 117 дітей-сиріт від 16 до 23 років. Цьогоріч відзначити новосілля зможуть ще півсотні.

«У містах та селах області створюємо сучасні умови для занять спортом. Реконструюємо стадіони у Новомосковську, Перешепиному, Кривому Розі. Так, легендарну криворізьку арену «Металург» відбудовуємо за стандартами ФІФА та УЄФА», – розповіла заступниця очільника області.

Ольга Горб привітала спортсменів Дніпропетровщини з успішним завершенням виступів на Олімпійських іграх у Токіо. Відзначила «бронзову» призерку – стрибунку Ярославу Магучіх. Метальника молота Михайла Кохана, який посів 4-те місце. Бігунку Анну Рижикову, яка взяла 5-те місце.

В області триває 5-й етап вакцинації від коронавірусу. Медики вже зробили понад 550 тис щеплень. За цим показником регіон – на 2-му місці у національному рейтингу. Другу дозу вакцини отримали більш ніж 204 тис мешканців. Імунізація проходить і в спеціально облаштованих центрах, і просто в офісах на підприємствах.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору