На Дніпропетровщині діятиме нова заборона

рыба зима

На Дніпропетровщині діятиме нова заборона

30 Жовтня 2020 Новини, Регіон

З 1 листопада в більшості українських водойм розпочинається осінньо-зимова заборона на лов риби у зимувальних ямах. Дніпропетровська область не виключення.  Держрибагентство у Дніпропетровській області видав наказ про заборону лову риби на зимувальних ямах та основних місцях зимівлі у рибогосподарських водних об’єктах області, яка триватиме до відміни весняно-літньої заборони 2021 року. Повідомляють у Департаменті екології та природних ресурсів Дніпропетровської ОДА.

Риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям. При цьому, любительський лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями.
Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати 5 на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше 10 на одну особу.

Держрибагентство закликає всіх рибалок-любителів, рибалок-спортсменів та рибалок-промисловиків дотримуватись заборони на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах. В разі виявлення порушень, особи будуть притягнуті до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору