На Дніпропетровщині відновили “дорогу життя” Р-51 Мерефа – Лозова – Павлоград

На Дніпропетровщині відновили “дорогу життя” Р-51 Мерефа – Лозова – Павлоград

17 Травня 2022 Авто, Новини

На Дніпропетровщині в межах експлуатаційного утримання відновили одну з важливих для життєдіяльності країни автодорогу Р-51 Мерефа – Лозова – Павлоград.

Про це повідомив перший заступник голови Державного агентства автомобільних доріг Андрій Івко.

Він розповів, що важливий для регіону маршрут було заплановано капітально відремонтувати, та війна змусила відтермінувати роботи. Тому наразі найбільш знищену ділянку Р-51 відновили в межах експлуатаційного утримання.

“Швидко та з мінімальними витратами “дорогу життя” зробили не лише проїзною, а й міцною та надійною”, – сказав Івко.

За його словами, основною проблемою дороги була перезволоженість та нестабільна основа. Її замінили, провели забутовку, влаштували шари шлаку, щебенево-піскової суміші та дрібнозернистого асфальтобетону.

Перший заступник голови Укравтодору зауважив, що увесь процес постійно супроводжували спеціалісти лабораторії підрядної організації, які визначали несучу здатність та інші характеристики дорожнього полотна.

“Ще одним важливим завданням була оптимізація складу асфальтобетонного покриття, аби навіть 1 шар витримував надвеликі навантаження”, – додав Івко.

Траса Р-51 Мерефа – Лозова – Павлоград належить до так званих “доріг життя”, якими поранених громадян везуть до медзакладів, евакуюють цивільних та везуть гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, за словами міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, з початку повномасштабної війни Україна втратила 6,3 тис. км головних залізничних колій, пошкоджено 23 573 км автодоріг, 289 автомобільних та 41 залізничний міст.

#Укравтодор #Івко #дороги #інфраструктура #Кубраков #Р-51

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору