На Дніпропетровщині відновили роботу понад 40 тис малих та середніх підприємств

На Дніпропетровщині відновили роботу понад 40 тис малих та середніх підприємств

17 Травня 2022 Економіка, Новини

На Дніпропетровщині уже працюють 70% малих та середніх підприємств. Відновили роботу понад 40 тис магазинів, перукарень, ресторанів, міні-пекарень, що закрилися на початку війни.

Найшвидше бізнес оживає у Дніпрі. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

Одна з дніпровських мереж кав’ярень роботу у війну не припиняла. Навпаки, відкрила ще одну точку. Власниця Яна Рудка каже, давно про це мріяла. І війна не зашкодила планам.

«Попри все, ризикнула, бо маємо розвиватися. А людям потрібна кава. Зараз непросто із закупівлями, тому я також долучаюся до цього. Шукаю і привожу продукти, – розповіла Яна Рудка. – На новому місці намагаюся створити затишок для відвідувачів. Приміщення наповнюю рослинами. Є «живий куточок» із папугами. До нас приходять, аби відволіктися від буденності, поміркувати про приємне із горнятком кави».

Баріста Дмитро Іванченко у професії уже понад 7 років. Раніше працював барменом у ресторані. Та більш до душі готувати саме каву. Каже, подобається створювати людям позитивний настрій, просто «намалювавши» вершками візерунок.

«Чудово, що навіть у такі важкі часи відкриваються кафе. Це і нові робочі місця, і позитив для місцевих. І величезний плюс для бюджету країни, – сказав працівник кав’ярні Дмитро Іванченко. – Довго шукав нову роботу. Ретельно перебирав пропозиції. Тут сподобалося і керівництво, і колектив. Багато людей приходить за кавою, і це тішить. День пролітає швидко».

У кав’ярні вже зранку – багато відвідувачів.

«Ми із сусідом полюбляємо вранці пройтися, випити смачної кави. Добре, що з’явився такий заклад. Тут гарно. Можна побути на самоті. Налаштуватися на робочий день», – поділився відвідувач Леон Калантай.

Загалом на Дніпропетровщині – 133,5 тис малих та середніх підприємств. Нині з них працюють понад 90 тис.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору