На Дніпропетровщині врятували від спилювання віковий дуб (фото)

На Дніпропетровщині врятували від спилювання віковий дуб (фото)

22 Листопада 2021 Новини, Регіон

У Марганці на Дніпропетровщині містяни врятували від спилювання віковий дуб. Про це повідомив директор Марганецького міського краєзнавчого музею, керівник товариства «Марганець туристичний» Мар’ян Корбут.

Він розповів, що під час експедиції учасники товариства виявили дерево і дізналися, що воно продане на дрова. За словами музейника, експедиція відбулася у балці, де були перші марганцеві копальні. Широку крону дуба учасники помітили випадково, повідрмляє “Суспільне. Дніпро”.

віковий дуб_Марганець

«Ми були вражені, бо перед нами стояв дуб-велетень, дуб-красень. Для нашого міста – це неймовірна знахідка. Такі дуби росли на Великому Лузі , який був затоплений у 1956 році. Нас вразило те, що дерево збереглося до наших часів, адже навкруги все масово випилюють», – сказав Мар’ян Корбут.

віковий дуб_Марганець

Потім учасники товариства з’ясували, хто викупив дерева під спилювання, та знайшли власника.

«Власник розповів про свої наміри. Він купив дерева, щоб спиляти їх на дрова. Ми запропонували йому викупити у нього дерево. Нам була заявлена конкретна сума коштів. Але згодом чоловік, який викупив дерева під спилювання, обміркувавши ситуацію, заявив, що не стане брати з нас ані копійки, оскільки ми займаємось правильною та корисною справою», – сказав музейник.

Дерево назвали Володимиром.

віковий дуб_Марганець

За інформацією товариства «Марганець туристичний», окрім дуба, у Марганці росте вікова верба, яка має обхват у понад п’ять метрів. Біля неї розташований музей просто неба.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору