На Дніпропетровщині вже проклали 5 км водогону для мешканців військових містечок

На Дніпропетровщині вже проклали 5 км водогону для мешканців військових містечок

30 Червня 2020 Новини, Регіон

У Дніпропетровській області будують новий водогін, який забезпечить стабільним водопостачанням мешканців Черкаського та Гвардійського. Вже виконали третину робіт – проклали 5 км труб. Про це розповів директор департаменту ЖКГ облдержадміністрації Андрій Коломоєць.

«Підрядники вже проклали 5 км нового водогону – він проходить поряд із нещодавно відремонтованою дорогою в Черкаському. Кілька днів проводили гідравлічні випробування. Труби наповнили водою та залишили під тиском. У цей час за ними спостерігали – чи немає протікань. Розрита траншея викликала занепокоєння у місцевих. Мовляв, під час дощу вона може нашкодити новому асфальту. Проте будівельники діяли за технологією. Дорога не постраждала, а ділянка водогону успішно пройшла випробування. Траншею вже засипали», – розповів Андрій Коломоєць.

Нині підрядники працюють в Орлівщині – там будують резервуари, додав директор департаменту.

«Роботи просуваються за планом. Новий водогін буде довжиною 15 км. Проєкт передбачає і будівництво розвідних мереж по селу Орлівщина – це ще понад 7 км. А ще підрядник має звести насосну станцію та резервуари чистої води», – зазначив Андрій Коломоєць.

Від проблем з водопостачанням жителі Гвардійського та Черкаського страждали роками. Стара система була зношена та давала постійні пориви, а півстолітні насоси виходили з ладу. Тому в Дніпропетровській ОДА прийняли рішення збудувати новий 15-кілометровий водогін. Він забезпечить питною водою близько 30 тисяч мешканців Новомосковського району.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору