Народний депутат назвав терором підпал офісу політичної партії у Підгородному

Народний депутат назвав терором підпал офісу політичної партії у Підгородному

15 Квітня 2020 Новини, Політика

Днями ми повідомляли, що у Підгородному невідомі підпалили офісне приміщення партії «Наш край». Масштабна пожежа сталася вночі, ніхто не постраждав, але вогонь знищив приміщення та майно партії. У ГУ НП України у Дніпропетровській області заявили, що слідчі Дніпровського районного відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна).

Координатор місцевого осередку партії «Наш край» Віталій Маласай пов’язує підпал з їхньою активною політичною та громадською діяльністю, розцінює це як неприхований тиск на політичну силу.

Таку ж думку поділяє і народний депутат України Сергій Шахов, який прокоментував цю подію і назвав подібні випадки терором.

«…На Дніпропетровщині, у місті Підгородне спалили офіс партії НАШ КРАЙ. Неодноразові погрози і тиск з боку провладних сил на місцевих представникам партії вилились у звичайний терор. ЗА що? ЗА те що отримали сильну підтримку земляків та посіли друге місце на виборах до місцевої ОТГ. Це вже не перший випадок репресій нинішньої влади проти нашої партії та її активістів. Так, у січні цього року, на Луганщині, переслідували наших волонтерів благодійного фонду на Луганщині. Були незаконні обшуки та прослуховування телефонів активістів. Все це було, у лапках, «подякою» за допомогу звичайним людям. Та передусім, це була помста за перемогу команди «Нашого краю» на парламентських виборах та дуже скромні результати «партії влади» у мажоритарних округах на Луганщині. Невдовзі, вже восени, мають відбутись місцеві вибори. І, судячи з усього, влада взяла на озброєння тактику переслідування та залякування політичних опонентів, яку застосовували попередні режими у передвиборній боротьбі. Втім, ми добре бачимо, чим все закінчилося для цих режимів. ЩЕ раз наголошую: методи терору, насильства і підпалів є неприпустимими у політичному протистоянні. Дуже хочеться, щоб представники влади отямились. Придушувати так опозицію – це не додасть до рейтингу партії влади ані відсотка. Навпаки», — написав нардеп.

Він зазначив, що партія «Наш край» закликає правоохоронні органи провести ретельне розслідування. Вимагаємо знайти всіх причетних до підпалу офісу партії у місті Підгородне Дніпропетровської області.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору