Вівсянка по праву визнана здоровим продуктом, але ця каша не завжди може бути корисною. Чим шкідлива вівсянка та кому не можна її їсти – про це в матеріалі “Жіночого світу”.
Корисні властивості вівсянки
Вівсянка містить багато вітамінів і мінералів, включаючи B1 і B5, марганець, мідь і залізо. Овес багатий на білок і клітковину.
Чим шкідлива вівсянка і кому не можна її їсти
Часто у вівсянці швидкого приготування міститься велика кількість цукру. Виробники додають 10-12 г цукру на порцію менше ніж 200 калорій, щоб смак страви був більш насиченим.
Також вівсянка може викликати здуття живота та газоутворення. Це загрожує людям з підвищеною чутливістю стінок шлунка.
Варто відзначити, що вівсянка псується швидше, ніж заведено рахувати. У середньому термін придатності вівсяних пластівців не перевищує 24 місяців. Проте при температурі зберігання понад +25 °C термін придатності скорочується до 12 місяців.
Крім цього, овес часто забруднений глютеном. У деяких людей білок може викликати серйозні проблеми зі здоров’ям.
Зазначимо, що вівсянка може бути небезпечною для діабетиків. Навіть порція з низьким вмістом цукру, може спровокувати стрибок цукру в крові. Також вівсянка може викликати повільне спорожнення шлунка і вплинути на час і спосіб засвоєння інших поживних речовин, що стане проблемою для діабетиків.