Небезпека на тарілці: топ-5 найшкідливіших м’ясних продуктів

Небезпека на тарілці: топ-5 найшкідливіших м’ясних продуктів

15 Вересня 2024 Здоров’я, Новини

Американські експерти з організації “Центр з використання досягнень науки в інтересах суспільства” (CSPI) провели масштабне дослідження, щоб визначити найнебезпечніші м’ясні продукти для здоров’я людини. Результати їхньої роботи викликають серйозне занепокоєння та змушують переглянути наші харчові звички.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

Ось п’ятірка найшкідливіших м’ясних продуктів за версією CSPI:

  1. Куряче м’ясо, включаючи смажену курку, виявилося абсолютним лідером за кількістю харчових отруєнь. Воно спричинило 452 спалахи та 6896 випадків отруєння в США.
  2. Яловичий фарш посів друге місце, викликавши 336 спалахів та 3801 випадок отруєння.
  3. Смаженина з яловичини та індички стала причиною 82 спалахів та 130 випадків отруєння.
  4. Ковбаси, свинина та ростбіф, які багато хто вважає відносно безпечними, спровокували 60 спалахів та 130 випадків харчового отруєння.
  5. Шинка та курячі нагетси замикають п’ятірку, спричинивши 34 спалахи та 57 випадків отруєння.

Дієтологи наголошують на необхідності обмеження споживання перероблених м’ясних продуктів. Натомість рекомендується віддавати перевагу натуральному м’ясу, яке є більш безпечним та корисним для здоров’я.

Ці дані підкреслюють важливість ретельного вибору м’ясних продуктів та їх правильної обробки. Пам’ятайте, що ваше здоров’я значною мірою залежить від того, що ви їсте. Будьте обережні та уважні до свого раціону!

фото з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху