У спортивних батончиках містяться білки, вуглеводи, жири, клітковина, вітаміни та мінерали. Їх створювали для спортивного харчування, однак після цього продукт набув широкого поширення серед людей, які не займаються спортом, повідомляє “Країна здоров’я“.
За своїм призначенням та складом батончики бувають протеїновими, енергетичними, низьковуглеводними. У протеїнових батончиках міститься більша кількість білка. Вони можуть бути додатковим джерелом білка для людей, які не тренуються у залі.
Такі продукти потрібно з обережністю вживати тим, у кого діагностовано захворювання нирок. Крім того, батончики протипоказані хворим на цукровий діабет, оскільки містять велику кількість вуглеводів.
Батончики є спеціалізованим продуктом харчування, який має протипоказання до вживання. Тому варто попередньо проконсультуватися з лікарем, а також дотримуватися низки правил.
Наприклад, не можна перевищувати добову норму споживання спортивних батончиків, не слід прирівнювати їх до звичайних кондитерських виробів і завжди слід уважно вивчати склад конкретного продукту.
фото з відкритих джерел