Дослідники Каліфорнійського університету в Сан-Франциско зробили несподіване відкриття: деякі сирі овочі можуть знищувати корисні бактерії кишечника, послаблюючи імунітет і порушуючи травлення.
Експерименти, проведені на лабораторних мишах, показали:
- Приготовлені овочі краще впливають на здоров’я кишечника
- Компоненти сирих овочів можуть знищувати корисні мікроорганізми
- Термічна обробка змінює вплив продуктів на мікробіом
Дослідження охопило різні овочі:
- Батат
- Картопля
- Кукурудза
- Горох
- Морква
- Буряк
У всіх випадках термічно оброблені овочі виявилися безпечнішими для мікробіому порівняно з сирими.
Це відкриття допомагає краще зрозуміти еволюцію людського травлення та роль термічної обробки їжі в розвитку мікробіому кишечника.
фото з відкритих джерел