Несподіваний помічник у схудненні: чому варто їсти більше цибулі

Несподіваний помічник у схудненні: чому варто їсти більше цибулі

27 Жовтня 2025 Здоров’я, Новини

Звичайна цибуля, яка є на кожній кухні, може стати несподіваним помічником у процесі схуднення. Цей доступний овоч має унікальні властивості, які сприяють зниженню ваги та покращують загальний стан здоров’я.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

Дієтологи розповіли, чому варто частіше включати цибулю до раціону.

Мало калорій – максимум користі

Цибуля має мало калорій, жирів та вуглеводів, які могли б негативно позначитися на вазі. Водночас вона сприятливо впливає на весь організм і запускає процес схуднення завдяки своєму багатому складу.

Багатий вітамінно-мінеральний склад

У цибулі містяться вітаміни групи В, С, Е, Н, РР, а також мінерали: калій, кальцій, кремній, магній, фосфор, залізо, йод, кобальт, марганець, мідь, селен, фтор, хром, цинк. Ця поживна комбінація забезпечує комплексну підтримку організму.

Природний захисник імунітету

Овоч містить велику кількість фітонцидів, які сприятливо впливають на імунітет. Цибуля має протимікробні, противірусні, антигельмінтні, протигрибкові та дезінфікуючі властивості, що робить її потужним природним антибіотиком.

Допомога у схудненні та не тільки

Цибуля посилює енергообмін, що особливо корисно при активних тренуваннях, зниженні ваги та лікуванні діабету. Овоч покращує відтік жовчі, сприяє усуненню діареї та хронічного запалення в кишківнику, нормалізуючи роботу травної системи.

Як правильно вживати цибулю

Для отримання максимальної користі цибулю варто вживати у сирому вигляді: додавати свіжий овоч у салати, супи та гарніри. Також з лікувальною метою може використовуватися свіжий сік цибулі.

Важливо пам’ятати: при термічній обробці вітаміни руйнуються і цибуля втрачає частину корисних властивостей. Тому для схуднення та зміцнення здоров’я краще віддавати перевагу сирій цибулі.

Застереження: При захворюваннях шлунково-кишкового тракту в стадії загострення варто проконсультуватися з лікарем перед активним вживанням сирої цибулі.

Наталія Ковальчук,
фото з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху