Новорічне меню 2025: 7 головних гастрономічних трендів

Новорічне меню 2025: 7 головних гастрономічних трендів

11 Грудня 2024 Корисно, Новини

Новий 2025 рік принесе суттєві зміни у святкове меню українців. Кулінарні експерти прогнозують значний вплив світових гастрономічних тенденцій на традиційний новорічний стіл.

Слідкуйте за нами в Telegram та Instagram!

Sustainable Food як головний тренд Екологічно чиста їжа з локальних інгредієнтів стане основою святкового меню. Запечена гарбузова запіканка з козячим сиром та картопляний терин із сезонними травами відображатимуть цю тенденцію.

Сучасне прочитання класики Традиційні салати отримають нове життя: Олів’є з кіноа та авокадо, “Оселедець під шубою” у форматі ролів з йогуртовою заправкою.

Близькосхідні мотиви Східні страви прикрасять новорічні столи: кебаби, плов із шафраном та хумус із різноманітними добавками стануть популярними опціями святкового меню.

Веганський тренд Рослинні альтернативи займуть почесне місце на святі: веганські сирні тарілки, салати з тофу та гарячі закуски з грибів і сочевиці.

Інтерактивне частування Новинкою стануть страви, які гості зможуть доповнювати самостійно: тапас-бари, фонтани з соусами та сети для приготування міні-такос.

Інноваційні десерти У тренді будуть незвичайні смакові комбінації: торти з тропічними фруктами, матча-морозиво та десерти з пікантними нотками.

Авторські напої Коктейльна карта здивує локальними інгредієнтами: безалкогольні пунші, білий глінтвейн та коктейлі з місцевими травами.

Експерти підкреслюють: новорічний стіл 2025 поєднає екологічність, інновації та традиції. Господиням радять починати експериментувати заздалегідь, щоб створити незабутнє святкове меню.

фото з відкритих джерел

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Більше на нашій сторінці у Facebook та каналі в YouTube!
Прокрутка до верху