Якщо ви бодай раз пили каву з коньяком, то ми рекомендуємо відмовитися від цього популярного поєднання. Ви ж пам’ятаєте, що алкоголь здатний розслабляти, а кава – бадьорити. Чому ж не слід їх поєднувати – пише «Радіо Максимум».
Кава перед алкоголем
За пів години до вживання алкоголю кофеїн точно не буде зайвим. Кава знижує шкоду етанолу на організм, запускає вироблення спеціальних компонентів у печінці, активно розщеплюючи алкоголь. Додавши у підбадьорливий напій вершки, ви захистите свій організм. Молочні жири обволікають стінки травного тракту, як підсумок – етанол надходитиме в кров повільніше.
Кава і алкоголь
Поєднання алкоголю та кави вважається класичним. І досить небезпечним для здоров’я. Напої впливають на організм різними способами. Кава збуджує організм, підвищує тиск, звужує судини, а від спиртного нервова система стає спокійнішою, організм розслабляється, знижується тиск, розширюються судини.
Читайте також: Лікарі не рекомендують поєднувати алкогольні напої та десерти
Під впливом двох напоїв одночасно організм відчуває серйозне перевантаження: негативно позначається на стані центральної нервової системи, судин, серця.
Кава після спиртного
Якщо кава бадьорить, то, мабуть, здатна повернути до тями того, хто випив. Так думають люди і помиляються. Випитий напій, що бадьорить лише дарує відчуття тверезості, але призводить до помилкового відчуття.
Існує ціла низка ускладнень: частий пульс, руйнування судинних стінок, розвиток гіпертонії або гіпотонії, збільшення ризику розвитку гастриту, виразок, атеросклерозу, посилення роботи серця, порушення нервової системи, тривожність, безсоння, головні болі.
Занадто часте поєднання алкоголю й кави може внести людину до групи ризику. Інсульт, інфаркт – ось наслідки. Ще небезпечніше вживати алкоголь, каву і закурювати сигарету.