Вчені виявили, що зелені листові овочі мають особливу ефективність у збереженні молодості мозку та зниженні ризику деменції. Доктор Дебора Лі в інтерв’ю газеті Express підкреслила важливість щоденного споживання хоча б однієї порції таких овочів для уповільнення вікового погіршення когнітивних функцій.
Дослідження, опубліковане в журналі Neurology, підтвердило позитивний вплив листових зелених овочів на розумові процеси. Аналіз даних 960 добровольців віком від 58 до 99 років показав, що ті, хто споживав найбільше зелені, мали значно нижчий рівень погіршення когнітивних функцій.
Особливо корисними визнано такі овочі:
- Шпинат
- Капуста
- Листові салати
- Калі
Ці овочі багаті на фолієву кислоту, B-каротин, філлохінон та каротиноїди, зокрема лютеїн. Ці речовини не лише покращують функціонування мозку, але й знижують ймовірність розвитку дегенеративних станів.
фото з відкритих джерел