Панно художниці з Кривого Рогу стало окрасою Залу пошани Алена Делона (фото)

Панно художниці з Кривого Рогу стало окрасою Залу пошани Алена Делона (фото)

17 Листопада 2021 Культура, Новини

У Франції в Українському культурному центрі створили Залу пошани Алена Делона. Очолила арт-колекцію на честь видатного актора робота майстрині родом із Кривого Рогу, – повідомляє ТРК “Рудана” з посиланням на пресслужбу The Meloy Art.

Авторка панно – криворожанка Зоя Скоропаденко. На її картині Делона підтримують дві жінки – Бріджит Обер та Едвіг Феєр. Завдяки цим актрисам Ален Делон потрапив у кіно.

Зоя Скоропаденко_Кривий Ріг

“Мене надихнули кінокомікси 1950-х років, надруковані на газетному папері, з дещо розмитим друком. Тому для створення малюнка я обрала вугілля – шляхетний первісний матеріал, який найкраще передає дух тих зображень”, – розповіла Скоропаденко.

Авторка каже, що була особисто знайома з Аленом Делоном. Вони 20 років тому разом працювали над невеликим документальним фільмом. Попри поважний вік та всесвітню славу, актор був неймовірно чарівним та люб’язним із художницею.

Зоя Скоропаденко_Кривий Ріг

Зоя Скоропаденко народилася 1978 року у Кривому Розі. Відома своїми картинами, скульптурами та ескізами, вже багато років живе і працює в Монако, Парижі, Токіо і Каліфорнії.

Вона є засновницею «Flash Exhibition», приватного клубу «Circle of Zoia» та власницею мікрогалереї у Палаці де Ла Скала в Монако — альтернативного простору сучасного мистецтва для нових мистецьких талантів. У 2011 році уряд Монако надав Зої офіційний статус професійного митця-художника Монако. В 2016 році її скульптуру The Hope було відкрито у Фукусімі. У квітні 2019 року скульптура The Hope була встановлена на території музею Чорнобиля в Києві.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору