Переважно молодь: у Дніпрі кількість хворих на COVID-19 збільшується

Переважно молодь: у Дніпрі кількість хворих на COVID-19 збільшується

13 Травня 2020 Новини, Регіон

У Дніпрі поступово послаблюють карантин, однак кількість хворих на COVID-19 не зменшується. Медики 21-ї інфекційної лікарні наголошують: серед заражених коронавірусом останнім часом – переважно молодь. Повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«COVID-19 – це не міф. Ми разом із колегами щодня приймаємо пацієнтів із підозрою та офіційно підтвердженим захворюванням на коронавірус. Їх кількість зростає. Переважно це молодь і люди середнього віку. Важкі пневмонії та тромбози – те, що ми маємо на сьогодні серед ускладнень, які викликає коронавірус. Заходів карантину було вжито цілком резонно – для збереження здоров’я людей. Наразі, коли йде послаблення, потрібно бути ще більш обачними, адже ризик інфікуватися дуже високий. Необхідно розуміти, що недбалість може призвести до фатальних наслідків», – розповіла завідувачка відділення № 7 міської клінічної лікарні № 21 Ольга Конопкіна.

Лікарка-інфекціоністка Ольга Турчіна продемонструвала рентгенівські знімки уражених легень хворої людини: частина легеневої тканини на них відсутня. Якщо недуга прогресуватиме, пацієнту надалі буде важко дихати самостійно, а потім він може загинути від дихальної недостатності. Це дуже страшна й болісна смерть.

«Багато людей сприйняли послаблення карантину, як його повну відсутність і вирішили, що ходити у масках, користуватися санітайзерами та іншими засобами особистого захисту не потрібно. Це не так. Вірус розповсюджується досить швидко, інакше б його не віднесли до найнебезпечніших інфекцій. Одна людина може заразити десятки, навіть не знаючи про свій діагноз. У результаті – це збільшення кількості пацієнтів у лікарнях з різними формами ускладнень. Я особисто бачу, як люди, що належать до групи ризику, без масок та інших засобів захисту стоять у чергах, підходять до інших людей на близькі відстані – це дуже небезпечна тенденція, яка може призвести до погіршення ситуації з цим захворюванням», – сказала Ольга Турчіна.

Фахівці вкотре нагадують: COVID-19 передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом, як правило, під час безпосереднього контакту. Вірус може перебувати також на будь-якій поверхні, тому гігієна рук є основним профілактичним заходом. Крім того, використання масок, рукавичок і санітайзерів – ефективна практика протидії коронавірусу, яка застосовується в усьому світі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору