Під напругою: на Дніпропетровщині захищають птахів

Під напругою: на Дніпропетровщині захищають птахів

21 Серпня 2020 Новини, Регіон

Фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі встановлюють спеціальні полімерні кожухи на високовольтні лінії 10 кВ в Криворізькому, а також Магдалинівському та Нікопольському районах. Вони роблять мережі безпечними для птахів та вберігають їх від ризику загинути від розряду струму.

Птахозахісні пристрої являють собою полімерні захисні кожухи для ізоляторів та прилеглих проводів, які перешкоджають зіткненню з деталями, що перебувають під напругою. Вони легкі, міцні, атмосферостійкі, термін їх експлуатації – до 40 років. Встановлені птахозахісні пристрої покликані убезпечити пернатих від дії електричного струму, а лінії електропередачі – від відключень.

«За останні два роки ми вже встановили 234 комплекти таких птахозахісних кожухів. Зараз в Криворізькому районі наші фахівці змонтували на повітряних лініях ще 81. А до кінця року планується встановити ще 119 комплектів у Новомосковському та Магдалинівському районах. ДТЕК – відповідальна і надійна компанія, яка дбає про виконання програми орнітологічної безпеки та збереження біорізноманіття природи», – сказав генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

Фахівці компанії проводять системний огляд ліній електропередачі та встановлюють птахозахісні пристрої: захисні кожухи, а також світловідбиваючі маркери, які роблять лінії видимими для птахів в польоті. Крім того, ДТЕК Дніпровські електромережі одним з перших в Україні почав установку штучних платформ для лелек, які полюбляють гніздитися на опорах високовольтних ліній. За останні 7 років фахівці змонтували 146 гнізд в Царичанському, Павлоградському, Петропавлівському, Солонянському, Межівському та інших районах області. А також встановили 5 дерев’яних та металевих гніздівель для червонокнижного голуба-клінтуха.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору