Покрокова інструкція: як ФОПу отримати допомогу по частковому безробіттю

служба зайнятості

Покрокова інструкція: як ФОПу отримати допомогу по частковому безробіттю

17 Червня 2020 Новини, Офіційно

Державна служба зайнятості презентує покрокову інструкцію: як ФОПу без найманих працівників отримати допомогу по частковому безробіттю. Треба зробити всього шість простих кроків.

Зверніться до центру зайнятості за місцем сплати ЄВ упродовж 90 днів з моменту зупинення чи скорочення діяльності.

Підготуйте необхідний пакeт документів:

заяву на отримання допомоги в довільній формі;
копію наказу з датою зупинення/скорочення діяльності;
довідку про сплату ЄВ за останніх 6 місяців. Вам не потрібно звертатися до ДПС, довідку готує сам ФОП на підставі офіційних звітних відомостей, що подаються до Пенсійного фонду України;
відомості про себе відповідно до Додатку 2 Порядку.

Пакет документів подайте до центру зайнятості. Як це можна зробити? В один із зручних для вас способів – або поштою , або ж через скриньку для кореспонденції в центрі зайнятості.

Упродовж трьох робочих днів центр зайнятості перевіряє документи. Якщо є помилки чи неточності, спеціалісти повідомлять вас про це. Ви матимете 5 днів, щоб подати новий або виправлений пакет документів.

Рішення щодо надання допомоги приймають обласні центри зайнятості або Київський міський центр зайнятості.

Після одержання коштів на свій рахунок центр зайнятості переказує їх фізичній особі-підприємцю.

Нагадуємо: допомога по частковому безробіттю не оподатковується.  Допомога встановлюється за кожну годину скорочення діяльності та із розрахунку двох третин від бази нарахування ЄВ, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць. Допомога надається на період зупинення/скорочення діяльності та впродовж 30 календарних днів після завершення карантину. Більш детальна інформація на сайті:  https://www.dcz.gov.ua/storinka/dopomoga-po-chastkovomu-bezrobittyu-na-period-karantynu-0

Довідково.
Станом на 12 червня суб’єктами малого та середнього бізнесу, які мають найманих працівників, уже подано до центрів зайнятості понад 21 тис. пакетів документів для отримання допомоги по частковому безробіттю, прийнято 12,8 тис. позитивних рішень щодо надання такої допомоги для покриття витрат на заробітну плату 121,8 тис. працівників, яким було скорочено робочий час.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору