Поліцейські Дніпропетровської області здійснили мрію пенсіонерки (фото)

Поліцейські Дніпропетровської області здійснили мрію пенсіонерки (фото)

25 Березня 2021 Новини, Регіон

Поліцейські-кінологи Дніпропетровської області здійснили мрію пенсіонерки з Дніпра. Жінка захопилася серіалом про роботу службових поліцейських собак та плекала надію на власні очі побачити цих розумних чотирилапих помічників на службі в поліції.

Лариса Демченко – пенсіонерка з Дніпра та активна учасниця проєкту «Життєлюб», який підтримує та надає можливість для всебічного розвитку людям третього віку. Лариса вважає, що потрібно жити повноцінно і радісно, бути активною частиною сучасного світу. Тому дуже зраділа можливості відвідати Кінологічний центр ГУНП в Дніпропетровській області разом з одним міським телеканалом.

Тут її гостинно зустрів заступник начальника кінологічного центру ГУНП в Дніпропетровській області Костянтин Гром. Він розповів гості, що зараз у центрі проживають 35 службових поліцейських собак – переважно німецькі вівчарки, але є і лабрадори, і кокер-спанієль. Кожна з них має свій хист, пройшла навчання відповідно до своїх здібностей.

Приміром службова собака Альма спеціалізується на слідовій роботі, тому що має гострий нюх. Вона може розшукати людину за запахом та навіть залучається до пошуку тіл померлих людей. Альмі сім років, вона брала участь у розкритті багатьох злочинів і має великий досвід роботи.

службові собаки_поліція

«Можна помітити, що між кінологом та собакою встановлений тісний зв’язок, який допомагає виконувати службові завдання», – звернув він увагу гості на взаємовідносини у тандемі кінолог – службовий пес.

Потім Костянтин запропонував пані Ларисі взяти участь в експерименті – жінка залишила сумочку і сховалася. Альма миттєво вловила слід та провела кінолога від речі до місця, де перебувала власниця сумочки.

службові собаки_поліція

Ще одна гордість кінологічного центру – німецька вівчарка Дінар, яка спеціалізується на пошуку вибухових речовин та зброї. Пані Лариса була у захваті, коли пес своєю поведінкою показав, де саме знаходиться імітатор тротилу, закладений в один з автомобілів.

Також собаки показали гості, як уміють долати полосу перешкод. «Завдяки таким тренуванням нам вдається підтримувати наших вихованців у гарній фізичній формі. Адже під час виїзду на місце злочину можуть виникати різні перешкоди, які не повинні відривати собаку від виконання службового завдання» – розповів поліцейський.

Життєлюбка Лариса подякувала правоохоронцям за те, що здійснили її мрію. «Мене чекала тепла зустріч та позитивні враження, подаровані поліцейськими та собаками. Я отримала справжнє захоплення від роботи службових собак, дізналася багато нового та цікавого» – зазначила вона.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору