Помилки під час прийому душу, які ми робимо щоденно

душ

Помилки під час прийому душу, які ми робимо щоденно

9 Січня 2022 Корисно, Новини

Багато людей приймають душ з помилками. Багатьом хочеться якомога довше стояти під гарячим потоком води, особливо у зимовий час. Але надто довге перебування в душі завдає шкоди шкірі. Якщо ви помічаєте, що вона стала сухішою, тривалість душу слід скоротити до 5-10 хвилин, повідомляє “Жіночий світ”.

Частота. Як часто слід приймати душ? Дослідження показують, що якщо це робити занадто часто, звичка може спровокувати сухість та свербіж. Загалом душ рекомендується з інтенсивністю не більше одного разу на день, звичайно, якщо на вулиці не дуже спекотна погода. Але якщо ви приймаєте його один раз на два дні, то в цьому теж немає нічого поганого.

Ранковий душ. Для багатьох людей день починається з душу. Насправді зараз не найкращий час для такої звички. Виходити на вулицю в мороз через деякий час після душу досить небезпечно. А ось теплий душ за одну-дві години до сну ввечері набагато ефективніший. До того ж він допоможе швидше заснути.

Неправильні продукти. Сьогодні у ванній кімнаті у багатьох людей стоїть цілий арсенал косметичних та гігієнічних засобів. Але наскільки правильні продукти ви купуєте? Навіть звичайне мило має антибактеріальні властивості та захищає від інфекцій.

Неправильна температура. Звичайно, зараз нікому не захочеться в таку погоду приймати крижаний душ. Але й надто гарячу воду теж не потрібно робити. Спекотний та довгий душ у холодну погоду негативно впливає на баланс природних олій та ліпідів шкіри, які затримують вологу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору