Німецький дієтолог Моніка Бішофф застерігає від поширеної звички пити каву одразу після прийому їжі, пояснюючи, що такий режим може зашкодити здоров’ю.
За словами експерта, основна проблема полягає у таніні – речовині, що міститься в каві. Цей компонент здатний зв’язувати залізо в шлунку та прискорювати його виведення з організму, перешкоджаючи повноцінному засвоєнню цього важливого мікроелементу з продуктів харчування.
“Якщо вам потрібен гарячий напій після прийому їжі, не поспішайте пити каву, її стимулюючі компоненти можуть завдати шкоди організму”, – наголошує Бішофф.
Особливо важливо враховувати це застереження при вживанні продуктів, багатих на залізо – фруктів та овочів. Залізо відіграє ключову роль у процесах кровотворення та багатьох інших життєво важливих функціях організму.
Щоб уникнути негативного впливу кави на засвоєння поживних речовин, дієтолог рекомендує дотримуватися простого правила: не вживати каву за 30 хвилин до та після прийому їжі.
фото з відкритих джерел