Пошти країн Європи випустять поштові марки на тему «МИР – найвища цінність людства»

укрпочта

Пошти країн Європи випустять поштові марки на тему «МИР – найвища цінність людства»

3 Травня 2022 Новини, Україна

Поштові адміністрації європейських країн у 2023 році випустять поштові марки на тему «МИР – найвища цінність людства».

Таке рішення ухвалено на позачерговому засіданні директорів PostEurop. Тему щорічного конкурсу  на кращу поштову марку Європи-2023 було змінено за  пропозицією Укрпошти.

Ще у перші дні війни Укрпошта звернулася до PostEurop з ініціативою змінити у 2023 р. тему випуску поштових марок за програмою «Europa» із «Підводна флора і фауна» на тему «МИР – найбільша цінність людства». Адже поштова марка – це ще один спосіб привернути увагу світу до теми війни в Україні.

За рішенням PostEurop раніше обрані теми марок «Європа» на 2023 та 2024 роки будуть перенесені на 2024 та 2025 роки відповідно.

Загалом у конкурсі беруть участь поштові адміністрації країн Європи.

Колеги із різних пошт світу вже зараз висловлюють свою підтримку Україні через поштові мініатюри. Зокрема, Естонія, Польща, Литва, Австрія, Хорватія вже зараз випустили марки на підтримку України.

Зокрема, 24 березня Пошта Естонії — першою серед інших держав – випустила поштову марку «Слава Україні». Поштовий оператор Естонії Omniva зазначає, що за місяць було продано майже 20 000 цих марок, випущених тиражем 50 000 примірників.

Пошта Польщі 25 березня презентувала поштову марку й конверт «Ми з вами!» як вираз підтримки, поваги та солідарності в боротьбі за свободу та незалежність України. Тираж якої склав 3 млн примірників і уже розійшовся по всіх поштових відділеннях країни. До марки випущено конверт із зображенням монумента Незалежності, встановленого на Майдані в Києві. Завдяки продажу марок пошта Польщі допомагала біженцям із України, а також тим, хто залишився захищати свою країну від російської агресії.

31 березня пошта Австрії ввела в обіг поштову марку «Разом заради миру (Gemeinsam für den Frieden)». Цією маркою з додатковим номіналом австрійська пошта надати підтримку постраждалим в Україні. Номінальна вартість марки – 1 євро для доставки в межах Європи, додатковий номінал в 2 євро буде переданий організаціям «Сусіди в біді» та ЮНІСЕФ, які є партнерами цього поштового випуску. Тираж марки 200 тис. примірників.

12 квітня пошта Хорватії вводить в обіг поштову марку на підтримку України «ZA MIR U UKRAJINI» «За Мир в Україні». На марці зображено блакитне небо та жовте ріпакове поле, що символізує український прапор. Марка надрукована тиражем 30 тис. примірників. До марки також випущений конверт.

А пошта Литви оголосила переможця конкурсу на кращий ескіз поштової марки для захисників свободи України. На марці зображено обійми двох людей, відтворених у синьо-жовтих кольорах. Ці обійми символізують підтримку України. Ця поштова марка буде випущена 6 травня тиражем 40 тис. примірників. Марка благодійна. Її номінал 1 євро, але ціна становитиме 2 євро. Частину коштів, виручених за продаж марки, буде спрямовано фонду Mėlyna ir geltona (Синій/Жовтий).

Таким чином поштова марка стала ще одним посланням всьому світу про підтримку українського народу, який щодня мужньо захищає свободу своєї країни.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору