Повертаються додому мешканці, відновив роботу майже увесь бізнес, на підході жнива – чим живе Павлоградський район

Сергій Рублевський_Павлоградський район

Повертаються додому мешканці, відновив роботу майже увесь бізнес, на підході жнива – чим живе Павлоградський район

22 Червня 2022 Новини, Регіон

Аграрії Павлоградського району готуються збирати врожай. Місцеві підприємці тримають економічний фронт. Працюють магазини, аптеки, лікарні, комунальні підприємства. Про це під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації розповів голова Павлоградської РВА Сергій Рублевський.

«Павлоградський район – наполовину промисловий, наполовину аграрний. В обох напрямках усе добре. Промислові підприємства, великий та малий бізнес – працюють, – зазначив Сергій Рублевський. – У аграріїв зараз гаряча пора. Ось-ось треба буде жати ранні зернові. Першою збиратимуть озиму пшеницю. Коли розпочнуть – залежить від погоди».

Він додав, що в районі загалом майже 150 тис га посівів. Серед топ-3 культур, які вирощують – пшениця, соняшник, ріпак. Сіють і ячмінь, сою, гречку.

Продовжують повертатися додому місцеві мешканці, які виїхали на початку війни. Павлоградщина прийняла понад 15 тис переселенців. Їм допомають волонтери, а ще пропонують роботу на великих підприємствах.

«Дивимося вперед з оптимізмом. Гуртуємося, аби разом пережити важкі часи. Не маємо жодних сумнівів у нашій перемозі», – сказав очільник району.

В усіх громадах готуються до нового навчального року. Роблять все, аби діти змогли безпечно повернутися за парти. Зараз перевіряють та облаштовують укриття.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору