Людям з високим тиском краще не додавати до свого раціону консервовані продукти. Хочете вірте, хочете ні, але консервовані супи також можуть містити напрочуд багато натрію.
Одна чашка супу може містити більше 1000 міліграмів натрію, що становить більше половини денної норми, що рекомендовано, публікує Жіночий Світ.
Якщо ви часто їсте консерви з банок, важливо перевірити етикетку з харчовою цінністю, щоб переконатися, що в ній небагато натрію, або придбати смузі, додати трохи овочів та почати готувати свій власний свіжий суп.
Сіль підвищує кров’яний тиск, тому що вона змушує ваше тіло утримувати воду, а зайва вода в крові призводить до додаткового тиску на стінки судин.
Інші продукти, які можуть підвищувати тиск:
1. Кава Споживання кави часто сприяє високому кров’яному тиску, тому що кофеїн стимулює симпатичну нервову систему, що призводить до почастішання пульсу та звуження кровоносних судин.
2. Трансжири
Трансжири пов’язані з різними проблемами зі здоров’ям, включаючи високий кров’яний тиск, хвороби серця та інсульт.
фото: з відкритих джерел