«Сади Перемоги»: у Перещепинській громаді висадять 44 тонни картоплі

«Сади Перемоги»: у Перещепинській громаді висадять 44 тонни картоплі

28 Квітня 2022 Новини, Регіон

Громади Дніпропетровщини долучаються до руху «Сади Перемоги». У Перещепинській – час саджати картоплю. Там для цього мають 44 тонни посівного коренеплоду.

«Їстівний» вантаж отримали від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

 «Вирішили приєднатися до акції «Сади Перемоги». Аби збільшити площі для засіву та висадки продовольчих культур. Почали з пошуку насіння. Нам у цьому допомогли у Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН. Надали 44 тонни посівної картоплі. Ще чекаємо на капусту, моркву, буряк. До висадки долучаються і мешканці, і переселенці», – розповів голова Перещепинської громади Ярослав Цвіркун.

 «Сади Перемоги» створять і в Перещепиному, і у селах громади.  Місцеві засадять овочами власні присадибні ділянки, переселенці – ґрунт навколо домівок, де вони тимчасово оселилися.

Ініціативу підхопили і школи та дитсадки.

«Виділили на території дитсадка декілька соток під город. Плануємо висадити картоплю, буряк, моркву, кабачки. Врожай піде на приготування сніданків та обідів для нашої малечі», – поділилася директорка перещепинського дитсадка «Барвінок» Наталя Андрусів.

 Всеукраїнську акцію «Сади Перемоги» запустили, аби підтримати продовольчу безпеку країни під час війни. Мешканців міст і сіл закликають використовувати будь-які вільні земельні ділянки для вирощування харчових продуктів. Засадити їх овочами та зерновими.

Про власні здобутки у створенні «Садів Перемоги» можна розповідати на сторінках у соцмережах. Використовувати хештеги: #VictoryGardensUA, #СадиПеремоги, #СадиДляПеремоги, #ГородніВійська.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору