Спеціалісти назвали п’ять продуктів, які не варто давати їсти дитині. Це, звичайно, копчене, солене… Що ще входить у цей перелік? Про це пише «Наша мама».
1. Жирна їжа
Жирна їжа (жирні сорти м’яса, жирні молочні продукти) замість корисних нутрієнтів містить занадто багато холестерину, надлишок якого сприяє ожирінню і виникнення серцево-судинних захворювань. Ситними та поживними можуть бути і зовсім не жирні продукти, в тому числі овочі та фрукти.
2. Смажена їжа
Головна шкода від смаження — утворення токсинів і канцерогенів. Останні містяться в улюбленій багатьмаскоринці. Вона утворюється, коли при сильному нагріванні масло починає пригорати. Жирні кислоти перетворюються на канцерогенні речовини, що підвищує ризик розвитку онкології.
Читайте також: Чай з шипшини — унікальний лікувальний засіб
3. Копчене і солене
Орієнтовна добова норма солі для дитини до 5 років — 0,5 г на 10 кг маси тіла, адже сечовидільній системі малюка складно самостійно виводити цей продукт з організму.
4. Газовані напої
Вуглекислий газ викликає здуття живота і підвищене газоутворення. У солодкій газованій воді ще є барвники і багато цукру. Перші можуть викликати алергічні реакції, а цукор заважає нормальній роботі підшлункової залози, шкодить ендокринній системі, руйнує емаль зубів і сприяє виникненню карієсу і зайвої ваги.
5. Гриби
Дітям до 5 років пробувати їх категорично не можна, адже цей продукт важко засвоюється навіть дорослими. У складі грибів є хітин — речовина, яка практично не засвоюється. Шлунок малюка до 7 років ще тільки формується, і для нього таке навантаження непосильне.
Читайте також: Чи варто повністю відмовлятись від цукру?
Фото: pixabay