«Таємниці парку ім. Т. Г. Шевченка»: у Дніпрі провели безкоштовну екскурсію

парк Шевченко_екскурсія

«Таємниці парку ім. Т. Г. Шевченка»: у Дніпрі провели безкоштовну екскурсію

4 Травня 2023 Новини, Регіон

У Дніпрі для мешканців, внутрішньо переміщених осіб провели безкоштовну екскурсію «Таємниці парку ім. Т. Г. Шевченка».

«Продовжуємо безкоштовні екскурсії для містян та гостей, тим самим пропонуючи стати туристами, дізнатися про історію Дніпра. Цього разу локацією став парк ім. Тараса Шевченка. Охочих потрапити на екскурсію було багато. Обрали сорок осіб, які першими зареєструвалися. У цьому парку буде серія екскурсій, кожна з яких за різною тематикою — 17 та 31 травня. Зареєструватися на екскурсією можна за номером: 067-602-60-90», — зазначила начальниця Туристичного інформаційного центру Ольга Стасенко.

Водночас представниця комунального підприємства «Міська інфраструктура» Ніна Соколовська додала: «Ще взимку виникала ідея організувати спільно з Туристичним інформаційним центром екскурсії парками нашого міста, аби дніпряни, внутрішньо переміщені особи більш детально ознайомилися з їхньою історією, красою».

Екскурсію цього дня провела гід Леся Логашова. Вона, зокрема, розповіла: «Парк ім. Тараса Шевченка є найстарішим у нашому місті, з яким пов’язана історія Катеринослава-Дніпропетровська-Дніпра. Прогулянка була центральною шаховою алеєю, оглядовим майданчиком. Під час екскурсії були не лише історичні факти, а й легенди, пов’язані як із парком, так і з тутешнім палацом. Наприклад, про підземелля під ним або міф про те, що на пагорбі у парку жили запорожці, яких називали чорногорами».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору