Іспанські дієтологи Сандра Вакуера та Альваро Санчес розповіли виданню La Vanguardia про продукти, які можуть провокувати головний біль, та надали рекомендації щодо харчування для людей, що страждають на часті мігрені.
Експерти застерігають, що особливу увагу слід звернути на продукти, які стимулюють вироблення гістаміну. До цієї категорії належать: цитрусові, полуниця, шоколад, кава, помідори, банани, арахіс та риба. Для людей, схильних до алергічних реакцій, ці продукти можуть стати тригером головного болю.
Окремо фахівці відзначають вплив кофеїновмісних напоїв. “Споживання трьох і більше порцій кави на день може спровокувати напад мігрені. Водночас, різка відмова від кофеїну теж здатна викликати головний біль”, – попереджають дієтологи.
До списку продуктів, яких варто уникати, також входять:
- Блакитні сири
- Авокадо (незважаючи на користь для серця)
- Червоне вино
- Ковбасні вироби промислового виробництва
- М’ясні продукти глибокої переробки
Дієтологи наголошують на важливості регулярного харчування для людей, що страждають на головні болі. Рекомендується приймати їжу кожні три години, щоб запобігти різким коливанням рівня цукру в крові.
Експерти нагадують, що головний біль може бути спричинений різними факторами, включаючи метеозалежність, порушення режиму сну, стрес, перегрівання, переохолодження та надмірні фізичні навантаження. Правильне харчування є важливим компонентом профілактики та полегшення симптомів.
фото з відкритих джерел