Жителі середземноморського узбережжя живуть значно довше за більшість інших мешканців Землі. До того ж вони набагато рідше вмирають через інфаркти. Фахівці вважають, що, крім сприятливого клімату, істотну роль у тривалості життя населення середземноморських країн грає традиційна кухня. Що саме їдять жителі середземноморського регіону для збереження здоров’я до глибокої старості?
Особливого, мабуть, нічого. Жителі Середземномор’я вживають у їжу найпростіші і відомі продукти. Але продукти ці мають дійсно цілющі властивості, а їх регулярне вживання дає чудові результати, повідомляє “Жіночий світ”.
Цибуля і часник
У цих знайомих кожному овочах містяться у великій кількості органічні сполуки сірки, які здатні вбивати бактерії, грибки і навіть віруси. А витриманий екстракт часнику зменшує ризик утворення тромбів у судинах завдяки унікальній властивості — здатності сповільнювати швидкість згортання крові.
Виноград
Виноград виробляє ресвератрол — речовину, що захищає його від грибка. Ця речовина, на думку вчених, знижує вміст жиру і холестерину у крові людини.
Оливкова олія
Антиоксидант токоферол, який у великій кількості міститься у оливковій олії, допомагає організму боротися з канцерогенними вільними радикалами. Саме ця властивість токоферолу захищає людину від раку і атеросклерозу.
Морепродукти
Морепродукти багаті на йод, селен і цинк. Йод відповідає за правильний обмін речовин, селен бореться з канцерогенами, цинк забезпечує роботу репродуктивної системи. Тому значення морепродуктів у меню важко переоцінити.
Червоне вино
Червоне вино — незмінна складова середземноморського меню. Червоний виноград, з якого виробляється вино, виробляє фермент кверцетин — один з найпотужніших природних антиоксидантів. Але кверцетин проявляє свої цілющі властивості лише під впливом дріжджів. Саме така реакція відбувається у бочці, де бродить вино, і саме тому червоне вино настільки позитивно впливає на організм.
Фото з відкритих джерел