У Дніпрі продовжують ремонтувати фасади будівель

У Дніпрі продовжують ремонтувати фасади будівель

12 Березня 2021 Новини, Регіон

У Дніпрі продовжують оновлення житлових будинків, зокрема капітально ремонтувати фасади. Серед перших у титульному списку на цей рік – житлові будинки по проспекту Слобожанський, 1, 67, 89 та 127 А. Це будинки поруч з тими, де у попередні роки були капітально відремонтовані фасади. Вони знаходяться на так званій «червоній» лінії просп. Слобожанського.

Загалом за останні п’ять років у місті відремонтували, а водночас й утеплили, фасади на 24-х житлових будинках.

Серед відремонтованих фасадів житлових будинків минулого року – будівлі за адресами вул. Яворницького, 6 та вул. Івана Акінфієва, 9, які зовсім поруч.

«Житловий будинок по вул. Яворницького, 6 – це пам’ятка архітектури місцевого значення. Він зведений у 1932 році у стилі конструктивізм і відомий у народі як «будинок політкаторжан». Побудований за проектом місцевого архітектора Володимира Самодриги. У роки Другої світової війни будівля майже не постраждала. Звісно, фасад вже потребував оновлення, тому доцільно, що його капітально відремонували. Фасад пофарбували у зелений тон,адже саме сіро-зеленуваті відтінки характерні для конструктивізму», – підкреслила начальниця управління з питань охорони культурної спадщини ДМР Надія Лиштва.

Зі свого боку представник підрядної організації, яка виконувала ремонт фасадів на згаданих будинах, Костянтин Чередник зазначив: «Зберегли оригінальний колір будинку. Оскільки це архітектурна пам’ятка, утеплювати його не дозволено. Основа фасаду була вже в аварійному стані, тому ми його добре укріпили і максимально відновили декоративний шар, зробили його максимально наближеним до оригіналу, зберегли колір. Водночас відновили й відкоси та інші архітектурні частини фасаду. А житловий будинок, «хрущовку» поруч (вул. Івана Акінфієва, 9) – ще й утеплили мінеральною ватою, а також пофарбували фасад у світлий колір, який цілком гармоніює з тонами будівель навпроти, а також з тональністю відремонтованою вулиці Яворницького».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору