У Дніпрі створюють ще одну госпітальну базу для хворих на COVID-19

У Дніпрі створюють ще одну госпітальну базу для хворих на COVID-19

8 Квітня 2021 Новини, Регіон

У Дніпрі створюють ще одну госпітальну базу для хворих на коронавірусну інфекцію. Її облаштовують у будівлі одного з відділень обласної психіатричної лікарні. Там поставлять сто ліжок. Лікуватимуть пацієнтів з COVID-19 працівники цього ж медичного закладу, повідомляє “Суспільне.Дніпро”.

“За тиждень з 29 березня по 4 квітня завантаженість ліжок хворими на коронавірусну інфекцію в області зросла на майже 18%, – говорить заступниця директора департаменту охорони здоров’я обласної адміністрації Тетяна Квітницька. – Упродовж минулих 10 днів кількість ліжок збільшили на 455. Зараз їх усього 5683, 70% з них зайняті”.

Отож, каже Квітницька, вирішили створити ще одну госпітальну базу – у будівлі одного з відділень обласної психіатричної лікарні. Цей заклад, за її словами, відповідає нормам.

«Потрібно, щоб було розведення потоків пацієнтів, окремий персонал, відділення інтенсивної терапії, не менше чотирьох бригад, анестезіологи, інфекціоністи, устаткування, апарати», – сказала посадовиця.

Зараз у відділенні психіатричної лікарні тривають ремонтні роботи. Їх проводять коштом медичного закладу, обладнання постачає обласний департамент охорони здоров’я. На першому поверсі планують розміщувати найтяжчих хворих, пацієнтів з легкими формами – на другому, повідомив головний лікар обласної психіатричної лікарні Андрій Антоновський.

«Будівля була розрахована на лікування певної категорії пацієнтів, тому там треба зробити електричну проводку нову, котра буде розрахована на кисневі концентратори, котрі подаватимуть кисень. Також у цьому відділенні буде дві палати інтенсивної терапії, в якій стоятиме сім ліжок, чотири апарати штучної вентиляції легенів», – сказав лікар.

За його словами, у лікарні сформували чотири бригади з працівників закладу та резервну бригаду їм на заміну. Саме вони й лікуватимуть пацієнтів з діагнозом COVID-19. До кожної бригади входить лікар-анестезіолог, інфекціоніст, терапевт та психіатр, а також три медсестри та шестеро санітарів.

«Усі ці бригади сформовані зі співробітників, котрі вже вакцинувалися, або ті, хто перехворів та мають достатню кількість антитіл», – додав медик.

В області в резерві перебувають ще 9 медичних закладів, де можна облаштувати госпітальну базу, говорить Тетяна Квітницька. Вже надали до Києва пропозиції щодо створення ще чотирьох баз: двох у Кривому Розі та по одній у Марганці і Кам’янському.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору