У Дніпрі створюють сучасну базу для лікування та реабілітації дітей

У Дніпрі створюють сучасну базу для лікування та реабілітації дітей

20 Червня 2021 Новини, Регіон

У Дніпрі реконструюють дитячу лікарню №5. Змінюють усе – від покрівлі, вікон і комунікацій до оздоблення. Нині у розпалі – внутрішні роботи. Масштабне оновлення – обласним та державним коштом, повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Перетворюємо дніпровську дитячу лікарню №5 на сучасний медзаклад. Яскравий та затишний. До якого маленькі пацієнти зможуть приходити без страху та сліз», – сказав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

У лікарні буде 3 стаціонарні відділення, потужний діагностичний блок та лабораторія. А ще сучасний реабілітаційний центр з басейном, залами ЛФК, сенсорною кімнатою.

«Лікарня розрахована на 90 ліжок. Палати будуть світлі та затишні, на 1-2 маленьких пацієнтів. Щоб було комфортніше, частину приміщень розширили», – розповіла генеральна директорка лікарні Наталія Фоменкова.

Зроблять і кабінет телемедицини. В онлайн-режимі фахівці лікарні зможуть консультувати колег з різних куточків області.

Нині у розпалі – внутрішні роботи. Підрядники оздоблюють коридори та майбутні палати.

«Рухаємося з 7-го поверху вниз. Вже дійшли до 5-го, – розповів представник підрядної організації Роман Іванов. – Паралельно розводимо пожежні та комп’ютерні мережі, облаштовуємо електрику та сантехніку».

Дніпровську дитячу лікарню №5 реконструюють за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору